Shaorma

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2010 | 8970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita unt
  • 300-400ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 3pulpe
  • 7-8cartofi potriviti ca marime
  • o varza verde mica
  • 2oua
  • 200ml ulei
  • 2linguri smantana
  • ketchup
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.

O lasam 30min la dospit.

Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.

Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.

Varza o tocam fin,ca pentru salata si o amestecam cu putina sare,marar si o lingura ulei.

Scoatem carnea si cartofii in boluri in care am pus servetele pt a absorbi uleiul.

Pulpele se taie bucatele.

Din coca,formam bilute pe care le aplatizam si le intindem bine cu sucitorul,formand lipii

Le coacem intr-o tigaie de teflon,fara pic de ulei.

Din oua si ulei preparam  maioneza.Adaugam smantana.

Fiecare lipie o ungem cu ketchup,apoi punem cartofi pai,bucatele de carne, varza,sos de maioneza si rulam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

anomisana 1

05.08.2012, 08:43

Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat reteta, dar eu acum am gasit-o, si vroiam sa te rog sa-mi spui cam cate lipii ies din portia asta de aluat.

gaby_duceag 1

05.08.2012, 09:47

8-9 in tigaia normala (diametru 24-26)
daca ai muuuulta rabdare sa le intinzi,ies si 10-11

Lia_ 1

31.08.2013, 19:46

merci Gaby! ma duc la reteta mea sa vad daca nu e incuiata sa zic de tips-ul cu untul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gustare de vinata sau dovlecel