Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 19 Noi 2018 | 11258 vizualizari

 

Un mezel de casa ce poate fi usor preparat. Noi am avut o slanina de mangalita afumata ce-mi parea foarte sarata. M-am gandit sa o transform prin fierbere in slanina fiarta cu boia si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr slanina afumata de mangalita
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia:

  • Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale.
  • Spalati bucatile de slanina cu apa calda.
  • Increstati usor slanina formand mici patrate.
  • Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime.
  • Puneti bucatile de slanina la fiert cu foi de dafin si ardei iute.
  • Curatati usturoiul.
  • Pisati foarte marunt usturoiul prin presa speciala.
  • Usturoiul se amesteca cu putina apa sa fie ca o pasta.
  • Dupa 20 minute se scurge slaninuta de apa si, cat este calda, se unge bine cu usturoi.
  • Presarati deasupra cu boia dulce de ardei si piper.
  • Serviti dupa racire insotita cu ardei iuti, praz, ceapa rosie, verde sau chiar cu mustar.

                 

 

TIPS-URI

1

Nu am pus sare. Slanina afumata a fost excesiv sarata si prin fierbere a pierdut din sare.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, ea devine gelatinoasa si neplacuta la servire.

3

Incercati cu o furculita si, daca reusiti sa intepati usor bucata de slanina, se opreste fierberea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de gasca - mezel