Slanina cu boia fiarta in moare

de Panacris in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 7234 vizualizari

 

Tot ce e preparat de noi acasa e tare gustos. O "reteta romaneasca" pe pe timpul bunicilor. Se topeste in gura, la propriu, nu numai la figurat! Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • slanina subtire de pe pulpa din spate a lui Ghiță :D,
  • moare (zeama de varza) cca. 2000 ml,
  • usturoi cca. 6 catei,
  • mix de piper ( rosu, alb, verde, negru si coriandru) 1 lingura,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • boia de ardei dulce cca. 50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia fiarta in moare:

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti.

Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta fiecaruia si se lasa la rece.

Se servesta cu paine de casa, alaturi de usturoi sau ceapa, dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia fiarta in moare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

-Marius- 1

20.12.2019, 07:33

Foarte, foarte buna!

abstract01 1

20.12.2019, 11:22

gustoasă

oanapl 1

22.12.2019, 22:48

Delicioasa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata