Snitele de curcan cu amestec de legume

de Ancutsa in Curcan, 19 Ian 2021 | 2885 vizualizari

 

Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată. Până acum le făceam din porc, însă de Crăciun, am încercat și din piept de curcan, au fost la fel de sățioase și de gustoase. Iar dacă mai rămân șnițele, merg la un mic dejun, a doua zi, reci, tăiate fâșii, alături de ouă fierte și ce mai poftiți sau aveți la îndemână.
 
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru șnițele:
  • 1 piept de curcan,
  • 2 ouă,
  • 200 g pesmet de casă,
  • 200 g făină,
  • 500 ml ulei,
  • sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g mazăre congelată,
  • 100 g orez cu bob mare,
  • 1 lingură ulei,
  • 50 g unt,
  • 100 ml vin alb,
  • 200 ml apă,
  • 1 ceapă albă mică,
  • Un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de curcan cu amestec de legume:

Pentru șnițele:

Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.

Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

 

Pentru garnitură:

Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.

Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/snitele-de-curcan-cu-amestec-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de curcan cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel pane din piept de pui cu parmezan, reteta usoara si gustoasa