Socata reteta bunicii

de mihaelar63 in Bauturi, 12 Dec 2014 | 3798 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Am facut un experiment pastrand socata la frigider . Mi-a parut OK . Urmeaza sa prepar in viitorul apropiat si din flori uscate . As fi curioasa voi cat ati pastrat socata la rece ?

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 8 flori de soc [ mai mici ]
  • 4 l apa
  • 400 gr zahar
  • 4 lamai
  • 4 linguri otet de mere
  • drojdie de bere cat o aluna
  • 50 ml sirop capsuni
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Am facut un sirop din 2 cani cu apa si zahar . Am diluat in el drojdia de bere .

Am spalat si am taiat felii lamaile . Am pus intr-un recipient mare florile de soc spalate , apa , lamaile taiate , siropul de zahar si am lasat 3 zile sa fermenteze . La inceput  amestecul este putin tulbure , apoi a inceput sa se limpezeasca .

A rezultat o socata care in timp nu a mai fost atat de sifonata . Am strecurat  zeama si am pastrat socata la frigider . Siropul de capsuni l-am diluat si l-am folosit la prepararea cuburilor de gheata rozalii . Am servit socata cu cuburi de gheata roz si menta proaspata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Socata