Socata reteta bunicii

de ANCA in Bauturi, 15 Mai 2009 | 19212 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Va mai amintiti socata? Mmmm, buna, racoritoare si foarte aromata!:)

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori de soc
  •  500 g zahar
  • un plic de drojdie(7g) sau un cub
  • o lamaie
  • o mana de stafide
  • 5 l apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia.

Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :)) cam 3-4 zile, in functie de temperatura din camera unde sta borcanul.

Este gata cand e usor acidulata!

Poftiti un pahar, receeeee!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Lau 1

02.06.2011, 22:24

un pahar vreau si eu

ANCA 1

04.06.2011, 22:41

...si eu ia sa merg in cautare se soc!

diana_dia32 1

20.05.2012, 17:24

este super imi place foarte mult. ar trebui sa incercati si voi sa faceti sucuri naturale in loc sa beti tot felul de sucuri cumparate care nu sunt bune!!!!si uite ce usor e sa faci un suc natural

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate