Somon cu sos de smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Somon, 18 Feb 2012 | 19361 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 2 rondele de somon (~500 g amandoua)
  • 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 ceapa mica
  • Zeama de lamaie
  • Marar/patrunjel proaspat
  • Piper cu lamaie
  • Sare
  • 100 g unt
  • 1 lingurita amidon
  • Orez fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana:

 

Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.

Sos:

Intr-o tigaie adanca/wok se pune 50 g unt si ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Smantana se amesteca cu cea pentru frisca si cu lingurita de amidon dizolvata in 2 linguri de apa, sare si piper. Se adauga in tigaie peste ceapa si se adauga 100 ml apa. Se amesteca incontinuu aprox. 7 minute pana se ingroase, apoi se trage deoparte.

Sosul se pune intr-un blender si se amesteca 1-2 minute pana se marunteste ceapa. Se asezoneaza cu patrunje/marar proaspat tocat si se adauga putina zeama de lamaie.

Rondelele de somon se servesc alaturi de orez simplu( fiert cu sare si piper) , sos de smantana si lamaie.

 

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rulou de somon afumat