Sos bolognez

de Bucataras in Pt. paste, 23 Mai 2009 | 14685 vizualizari

 

Serviti cu paste fierbinti, presarati cu parmezan ras

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe rosii tocate marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 lujeri de telina tocati marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 500 gr carne slaba tocata
  • 1 lingura faina
  • 225 gr ciuperci taiate felii
  • 400 gr rosii tocate din conserva
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 300 ml supa de carne
  • 300 ml vin alb/rosu sec
  • 2 lingurite condimente italiene verdeturi
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bolognez:

  1. incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie
  2. Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in cind. Adaugatu faina si caliti-o timp de 1 minut, amestecind.
  3. Adaugati ciupercile, rosiile, pasta de rosii, bulionul, vinul, verdeata uscata si condimentele, amestecind continuu pentru omogenizare
  4. lasati sa dea in clocot, apoi micsorati focul, acoperiti tigaia si lasati compozitia sa fiarba aproximativ o ora, amestecind din cind in cind, pina cind carnea este fiarta si sosul e scazut bine. Daca doriti, lasati tigaia descoperita si mariti putin focul timp de 15-20 de minute inainte de a se termina timpul de fierbere, pentru a se ingrosa sosul putin mai mult.
  5. Serviti fierbinte

Variante: In locul carnii de vita, puteti folosi carne slaba de miel sau de porc. In locul vinului rosu, puteti pune mai mult bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna