Sos de cirese

de katty in Sosuri, 13 Feb 2016 | 6484 vizualizari

 

Daca aveti prin congelator cateva cirese puteti face un sos delicios pe care sa il serviti cu  briose, pancakes sau ce mai doriti.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cirese congelate (de preferat negre)
  • 1-2 linguri zahar
  • 70 ml vin rosu licoros
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de cirese:

Punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vinul si le lasam sa se decongeleze usor. Punem vasul la foc mic si il lasam sa dea cateva clocote. Dizolvam amidonul in apa si il turnam peste cirese amestecand continuu. Lasam sa mai fiarba 3-5 minute. Daca ciresele nu au lasat suficienta apa putem sa mai adaugam, astfel incat sosul sa iasa usor fluid, deoarece dupa racire se va mai ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de cirese