Sos pentru servirea oualor de Pasti

de Ina in Sosuri, 19 Apr 2014 | 108088 vizualizari

 

Eu nu pot manca oua fierte tari, am senzatia ca ma innec cu ele :D Astfel ca, pentru a ma bucura de sarbatorile de Pasti cu tot ce inseamna ele, prepar an de an acest sos, care merge de minune langa oua fierte.

 

INGREDIENTE

  • 150 g iaurt
  • 80 g smantana
  • marar tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Maioneza:
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar
  • cateva granule cu sare de lamaie
  • 150 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru servirea oualor de Pasti:

Pregatim  intai maioneza:  punem intr-un bol un galbenus de ou crud, o lingura de mustar si sare de lamaie. Mixam energic pentru a obtine o emulsie omogena, apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand in continuare.

Maioneza obtinuta o vom amesteca cu 150 g iaurt gras, 80 g smantana si marar verde tocat. Potrivim de sare si piper si servim alaturi de oua fierte.

Sosul este excelent si pentru oua umplute.

TIPS-URI

1

Vom folosi un iaurt gras, pentru ca sosul sa nu se lichefieze prea tare.

2

Sosul preparat se pastreaza in frigider.

3

Daca aveti, adaugati in sos 1-2 linguri mustar de Dijon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru servirea oualor de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki