Sos pesto

de Doralinda in Pt. paste, 31 Mar 2013 | 5056 vizualizari

 

Pana nu demult,nu ma incantau pastele, dar am inceput usor si diversificat, iar acum imi sunt chiar "dragi", dar dupa cum bine stim, nu pastele in sine mi-au schimbat parerea ci cat sosurile, iar acest sos pesto e unul dintre favoritele mele!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr capere
  • 2 buc usturoi
  • 3 cesti foi de busuioc proaspet (basilic la noi)
  • 1 ceasca patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie stoarsa
  • jumatate ceasca parmezan ras
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Calim caperele intr-o cratita tefal de preferinta ptr a nu se lipi, apoi le punem intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente si mixam bine pana devine o crema. Sosul poate fi pastrat la frigider mai multe saptamani cu conditia ca in borcanelul in care o tineti, sa fie acoperit cu ulei.

Ptr a pregati paste cu sos pesto, masurati o lingura plina din sos ptr fiecare portie de paste. Cand o veti folosi dupa ceva timp, puneti din sos intr-o craticioara cu putina apa, amestecati apoi turnati peste paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

31.03.2013, 23:54

Mariana

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:30

cel mai bun sos!!!

Doralinda 1

08.04.2013, 12:08

Alina, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu