Spaghete milaneze - reteta nr. 600

de Ancutsa in Spaghete, 10 Mai 2020 | 3684 vizualizari

 

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.
Azi sărbătoresc 600 de rețete alături de voi. Fiecare rețetă îmi amintește de unde am plecat și m-am bucurat de fiecare comentariu, părere, apreciere. Pentru că e mai mult decât un site culinar, este o comunitate în care am simțit că-mi găsesc locul, iar pentru asta vă mulțumesc!

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghete,
  • 180 g ciuperci,
  • 50 g pancetta,
  • 500 g tomato passata (piure de roșii),
  • 1 ceapă albă,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • Parmezan, după gust,
  • Busuioc uscat, după gust,
  • Busuioc proaspăt, după gust,
  • Oregano uscat, după gust,
  • Sare, după gust,
  • 30 ml ulei,
  • 1200 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete milaneze - reteta nr. 600:

 

Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.

 Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.

Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.

Pancetta se taie fâșii scurte.

 Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă,  busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.

Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.

Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/spaghete-milaneze.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze - reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii si carne de vita