Spaghetti alla Bolognese

de Miha in Spaghete, 11 Apr 2011 | 7562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete (se pot folosi si tagliatelle)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 pahar de vin rosu
  • ~400 g carne de vita tocata
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla Bolognese:

Legumele tocate se pun intr-o tigaie in care am incins 2-3 linguri cu ulei de masline. Se soteaza la foc mic, pana se inmoaie usor. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc si lasam la fiert la foc mic.

Daca mai e nevoie se mai poate adauga putin suc de rosii.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand sosul este gata se toarna peste paste si se amesteca bine. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ficatei