Spaghetti alla carbonara

de JustLoveCookin in Spaghete, 26 Noi 2010 | 56143 vizualizari

 

Spaghettele alla carbonara nu au origini foarte clare, unii spun ca ar fi inventata de carbunarii din Umbria, care ar fi predat reteta romanilor (din Roma) in secolul XIX, altii sustin ca ar fi inventate de un nobil napolitan care a publicat aceasta reteta in cartea sa de bucate. Oricare ar fi insa origininile, un singur lucru conteaza: SUNT EXTRAORDINAR DE BUNE!

 

INGREDIENTE

  • 250 –300 g spaghetti
  • 150 g bacon/ sunca
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intai punem apa la fiert, pentru spaghetti. Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.

Spargem 3 oua intr-un castron mare, le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare (eu am pus si 2 linguri de smantana, chiar daca reteta originala nu prevede folosire smantanii).

Punem sare in apa, iar cand fierbe adaugam pastele, pe care le scoatem cu mininum 1 minut inainte de timpul scris pe cutie, oricum puteti sa le gustati, va trebui sa fie ‘al dente’. Scurgem apa si punem pastele in tigaia cu bacon-ul prajit si amestecam bine pentru 30 secunde.

Acum stingem focul sub tigaia cu spaghetti si adaugam totul in caston peste oua, sau ouale in tigaie peste pasta, nu conteaza, depinde in care recipient doriti sa serviti. Odata adaugate pastele, amestecati foarte bine, astfel incat ouale sa se coaca in caldura pastelor.

Serviti imediat ducand direct tigaia sau castronul la masa. Puteti asezona cu inca putin parmezan si piper negru. Nu am mai pozat pasta in farfurie fiindca am vrut sa o servesc repede. Delicatetea sosului format impreuna cu bacon-ul crocant formeaza un duo extraordinar de delicios.

O mica precizare: Daca bacon-ul prajit lasa multa grasime, puteti face ca mine, eu am inclinat cratita si am luat cateva linguri.Am lasat putin cat sa aromatizeze spaghettele. Este un deliciu greu de descris…

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti alla Bolognese