Spaghetti carbonara

de katty in Spaghete, 27 Feb 2018 | 9143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti
  • 130 gr bacon taiat cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 1 galbenus crud
  • 50 gr parmezan ras+pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat
  • oregano uscat
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti carbonara:

Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente.

In uleiul incins punem untul si  baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi  pastele impreuna  cu putina apa din apa in care au fiert. Adaugam piper macinat, oregano si amestecam ocazional. Stingem focul si adaugam galbenusul. Amestecam rapid pastele. Punem si parmezanul ras si amestecam usor. Servim pastele imediat cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos picant de vitel