Sunca afumata

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 14408 vizualizari

 

Delicioasa,mai ales sa fie si impanata cu niste carnita

 

INGREDIENTE

  • bucatile de slanina cu sorici ale uni porc de 130 kg
  • saramura de la izvorul de la Baicoi-daca nu aveti saramura folositi sare grunjoasa
  • afumatoarea din dotare de la casa parinteasca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca afumata:

Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in afumatoare.Se aseaza in afumatoare si se da foc,pret de doua zile,cateva ore.Nu ne place foarte afumata,sa devina inchisa la culoare....Noi o pastram intr-un bidon,in care asezam sunca si turnam saramura peste ea.Se pastreaza forte bine pana in miez de vara,fara a capata gust de rancez.

TIPS-URI

1

sunca isi trage exact cata sare are nevoie,deci nu-i nici o problema sa stea in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Corinuta 1

23.12.2013, 11:39

Deci ai sacrificat animalu' saracu'

diaconta 1

26.12.2013, 23:34

Eu zic ca-i slanina,da' oricum i-ai zice e buna rau

delia64 1

26.01.2016, 20:05

Slanina se zice la noi si e tare buna vara cu rosii mari si carnoase din gradina .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sunca de casa