Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

de Sylvia in Supe, 13 Feb 2011 | 6815 vizualizari

 

Supa chinezeasca e una din preferatele mele, daca am de pregatit pentru mine un pranz rapid adesea optez pentru aceasta supa aromata si usor picanta care e foarte satioasa in pofida faptului ca nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa  facuta de aceasta data am folosit
  • 150 grame de piept de pui taiat fasii lungi,
  • cateva champinioane negre chinezesti rehidratate,
  • un dovlecel mic verde zucchini, 
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • cativa taietei de orez muiati separat in apa fierbinte timp de 8 minute,
  • un fir de ceapa verde,
  • o lingurita de ulei .

La capitolul condimente pentru supele de acest gen avem nevoie de:

  • 2 linguri de sos de soia,
  • o jumate de lingurita de ghimbir ( pudra am pus eu ) ,
  • un varf de cutit de amestec de 5 condimente,
  • sare ( daca mai trebuie la final) si un varf de cutit de pasta de ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre:

 Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la final.  Adaugam sosul de soia si pasta de ardei iute si ai lasam sa clocoteasca cateva minute.

 La final se adauga taieteii muiati separat in apa fierbinte si se mai condimenteaza dupa gust daca este necesar. Se serveste fierbinte, decorata cu cateva rondele de ceapa verde, este o minunatie de supa, usor picanta si gata in 12-15 minute si perfecta pentru o zi friguroasa de iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi dulci