Supa crema de conopida cu castane

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 21 Ian 2022 | 2703 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de supa - o crema de conopida . 
Cea mai cunoscuta varianta este crema Du Barry - aveti reteta aici.

Este o reteta clasica a bucatariei franceze.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/supa-crema-de-conopida-cu-castane.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 1 ceapa salota
  • 10 castane fierte
  • 1 kub de legume sau de pui
  • 2 linguri bune de smantana
  • piment, usturoi pudra
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu castane:

Curatati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite.  Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul,  cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa fiarta. 
Fierbeti timp de 25 minute. Puteti scoate inainte 2 buchete mici de conopida pentru decorul final. Cand conopida este fiarta, filtram conopida, indepartam cimbrul si foaia de dafin. Mixam legumele cu smanta si cu un pic de apa in care a fiert conopida. Se pune compozitia obtinuta pe foc, adaugam apa in care a fiert conopida pana obtinem consistenta dorita.si verificam de sare si piper. Adaugati pudra de usturoi si de piment, 6 castane fierte maruntite. Amestecti si fierbeti inca 5 minute. Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si cu castane maruntite. Minunata !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci