Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2019 | 3584 vizualizari

 

 Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles -congelata
  • soric de porc cat doua palme -de la jambon
  • 1 ureche proaspata de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri grau decorticat prefiert
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • otet de mere -optional
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • praz sau ceapa verde pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .
  3. Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime .
  4. Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina .
  5. Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche .
  6. Sarati , adugati boia rosie de ardei si amestecati .
  7. Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] .
  8. Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt .
  9. Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .
  10. Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece .
  11. Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati .
  12. Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare , piper sau otet de mere.
  13. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti .

              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Urechea de porc se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .

2

Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .

3

Daca nu aveam rosia care trebuia consumata , dadeam aciditate supei cu putin suc de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui la ...cana