Supa de conopida

de simona72 in Supe, 22 Noi 2018 | 5135 vizualizari

 

O supa absolut superba care se potriveste cu vrremea rece de afara. Buchetelele crocante de conopida sufera o transformare spectaculoasa. Supa este una deosebit de cremoasa, iar aroma de conopida se simte peste tot…

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie sau alba
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conopida de 600-700 gr
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Aproximativ 1 litru supa de pui
  • Pentru servit:
  • Bacon prajit
  • Ulei aromatizat cu chili
  • Crutoane crocante cu boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida:

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul.

Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1 minut. Se adauga conopida rupta in buchetele si supa de pui. Se fierbe totul pana conopida este bine fiarta.

Cu un blender vertical se pasireaza bine, pana obtinem consistenta dorita. Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se mai trece cu blenderul pentru ultima oara prin supa. Se pune oala din nou pe aragaza si se lasa sa dea 2-3 clocote.

Se serveste calda, cu bacon prajit crocant, putin ulei aromatizat (eu am folosit unul picant) si crutoane aromatizate si ele cu boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii