Supa de legume

de Irina in Supe, 28 Dec 2012 | 7146 vizualizari

 

Va prezint o reteta de supa de legume proaspete, numai buna pentru a ne drege dupa sarbatorile ce au trecut.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 2 teline
  • 1 ceapa
  • 150 g fasole Borlotti
  • 150 g mazare
  • 3 dovlecei
  • 8 frunze de varza
  • 200 g dovleac
  • 0,5 l supa de legume
  • 20 ml ulei de masline
  • 120 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

Asezati fasolea intr-un bol de 16 cm, turnati apa pentru a o acoperi si lasati peste noapte.

Curatati, spalati si feliati morcovii, dovleceii, dovleacul, telina si ceapa. Taiati frunzele de varza in fasii subtiri. 

Asezati legumele tocate intr-un vas rece, adaugati putina apa si porniti aragazul la treapta medie. Atunci cand indicatorul se afla in zona verde, reduceti caldura si lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati fasolea si mazarea. Adaugati supa si fierbeti cca 20 minute.

Fierbeti supa de legume 10 minute cu aragazul oprit. Apoi adaugati fasiile de varza si continuati sa fierbeti 1 minut.

Lasati supa de legume  sa se raceasca cateva minute. Adaugati cateva picaturi de ulei de masline.

Presarati parmezan in supa de legume si serviti calda.

Reteta advertorial Zepter.

TIPS-URI

1

adaugati frunze de busuioc in supa de legume pentru o aroma mai puternica

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 13:46

foarte buna

Lia_ 1

08.03.2014, 12:58

am zarit-o intr-un meniu si am intrat sa vad a cui e fotografia. "m-a dat pe spate"!

Ancutsa 1

10.11.2017, 14:03

Fina si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter