Supa de legume cu bacon afumat

de Merisor in Supe, 18 Feb 2014 | 19044 vizualizari

 

Este o supa usor picanta si acrisoara, care se serveste cu bucati de bacon afumat.

 

INGREDIENTE

  • 1 radacina telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 200 gr rosii pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr paste cu ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu bacon afumat:

Mai intai curatam toate legumele si le spalam.

Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult.

Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol.

Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda.

Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele.

Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba  pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile.

Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minutr de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana, omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul.

Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc.

Servim supa cu bacon afumat si fara paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Panacris 1

17.05.2014, 14:02

Ooo, ce bunătate de supă am ratat !

Ksenya 1

10.08.2015, 09:55

o trec pe lista pe saptamana asta!

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecei cu miros de toamna