Supa de mazare cu galuste

de Corinuta in Supe, 18 Feb 2011 | 7493 vizualizari

 

Este o supa simpla, usoara si ieftina...numa' buna pentru vremurile "crizoase" pe care le traim:))

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare
  • 2.5 l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata (marar,patrunjel)
  • sare,piper
  • Ptr. galuste:
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu galuste:

Se curata ceapa si morcovii, se spala si se toaca marunt, respectiv rondele. Se calesc impreuna in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Daca aveti mazare cruda se caleste la inceput si se pune la fiert. Daca e din conserva sau borcan se spala bine si se adauga dupa ce au fiert legumele.

Se pregatesc galustele: se bate oul cu un praf de sare si 2-3 linguri de apa rece (minerala daca aveti), se adauga faina si se amesteca bine. Se taie cu lingurita bucatele mici de aluat si se lasa sa se desprinda in supa care fierbe. Se pune verdeata taiata marunt si se mai lasa cateva minute pana sunt fierte galustele. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu ciuperci