Supa de praz cu iaurt

de Ina in Supe, 15 Feb 2013 | 4639 vizualizari

 

Am vazut-o la Sidy , m-a convins Gaby . Multumesc!
P.S. Prazul e din gradina noastra ;;)

 

INGREDIENTE

  • 2-3 fire de praz
  • o telina mica
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • un borcan cu rosii in bulion
  • un ardei gras
  • 300 ml iaurt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz cu iaurt:

Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati )

Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei si calim usor ceapa, ardeiul gras si morcovul.Presaram totul cu putina sare si adaugam radacinoasele. Adaugam 2-3 litri de apa , dupa care vom pune in oala cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.

Lasam sa clocoteasca la foc mic, iar cans s-au fiert toare legumele adaugam rosiile in bulion, maruntite.

Dupa alte 5 minute de fiert potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat si tarhonul.

Oprim focul, luam o cana de ciorba pe care  o amestecam cu iaurtul  si rasturnam totul in oala si omogenizam usor compozitia.

Servim fierbinte, cu adrei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de praz