Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 4 Oct 2019 | 2171 vizualizari

 

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie cautate in gadgeturile din jur.   Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este unul dintre cele mai utile dintre ele.   Pentru azi am ales sa pregatesc o supa pe cat de sanatoasa, pe-atat de buna si rapid pregatita de nici nu-ti vine-a crede c-un preparat cu vita poate fi gatit in aproximativ o ora. Gustul e incomparabil, aparatul concentrand maxim toate aromele din ingredientele folosite.   Copiii au laudat-o maxim! Crocktober este luna in care sarbatorim mancatul sanatos si gatitul in oalele electrice CrockPot, asa ca voi reveni mai incolo si cu alte retete pregatite pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 800 g -1 kg carne de vita - de preferat cu os
  • o felie radacina telina
  • 1 ceapa
  • 1 radacina micuta patrunjel
  • 1 radacina micuta pastarnac
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • taitei cu ou
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de apa si punem o lingura cu sare.   Setam din meniul aparatului programul MEAT, timp 40 minute,verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP. Timpul difera si in functie de cat de batrana e vita din care pregatiti supa. Poate fi necesar timp in plus sau in minus.   La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberam supapa de aburi si lasam timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija. Scoatem carnea si o lasam la racit. Strecuram supa si o punem inapoi in vas.  

Punem toate legumele, intregi, radacinoasele spalate bine cu o perie (nu le decojiti!) ceapa curatata, ardeiul spalat si scos cotorul.

  Punem capacul, inchidem supapa, setam SOUP 30 minute. Apasam butonul Start/Stop. Dupa terminarea timpului eliberam supapa de aburi si lasam pana cand aburul a iesit complet, apoi desfacem capacul.   Legumele sunt fierte, furculita patrunde usor in ele. Scoatem din vas. Punem carnea taiata cubulete (nu-i neaparat s-o puneti pe toata, puteti folosi o parte din ea la o salata boeuf), taiteii si apasam butonul BROWN/SOTE, presiune Low.   Fierbem conform instructiunilor de pe pachetul cu taitei (cateva minute, 2-3). Daca aveti taitei de casa e si mai bine. Potrivim gustul de sare si piper.   Punem in vas si rondele de morcov fiert. Servim supa de vita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura la Multicooker-ul Crock-Pot Express