Supă-cremă de cartofi

de Bucatardinpasiune in Supe, 3 Mar 2013 | 4576 vizualizari

 

În familia noastră nu prea se serveau supele-creme, decât foarte rar. Am mai încercat o dată una de roşii, care a fost de-a dreptul necomestibilă :) şi dacă îmi amintesc eu bine, cred că şi una de mazăre, care a fost bunicică, însă cea de cartofi m-a cucerit. Cu siguranţă voi mai încerca şi alte tipuri de supe-creme! Poate îmi mai daţi şi voi idei!

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg. cartofi,
  • - 1 ceapă,
  • - 1 morcov,
  • - 1 ţelină mică,
  • - 1 păstârnac,
  • - 1 cub de unt,
  • - supă de pasăre (nu vă pot spune clar cât am folosit, dar cred că aproximativ 1 l.; diferenţa am completat-o cu apă)
  • - 250 ml. smântână grasă,
  • - 100 gr. bacon.
  • - 5-6 felii de pâine şi încă 1 cub de unt pentru crutoane,
  • - sare după gustul fiecăruia.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de cartofi:

Prea mult nu am descris, pentru că se face atât de simplu, încât oricine, oricât de anti-talent ar fi în ale bucătăritului, nu are cum da greş cu această reţetă.

Aşadar, curăţăm legumele şi le fierbem acoperit, la foc mic, în supă de pasăre. După cum am scris mai sus, am folosit aproximativ 1 l. de supă şi am completat cu apă până ce legumele au fost acoperite.

Când s-au fiert, scurgem jumătate din lichid, pe care îl folosim în funcţie de consistenţa pe care dorim să o dăm supei. Apoi, cu blenderul vertical  pasăm legumele. Omogenizăm pasta rezultată cu untul,  smântână şi sare după gust, iar dacă este nevoie mai adăugaţi puţină supă. Amestecaţi energic.

Se serveşte caldă, cu feliuţe subţiri de bacon rumenit şi crutoane. Dacă vreţi să pregătiţi singuri crutoanele, tăiaţi feliile de pâine cubuleţe şi rumeniţile în puţin unt.

Rezultatul a fost delicios!

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu ciolan afumat