Supa-crema de usturoi

de nico15 in Supe, 2 Iul 2012 | 4976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g de cartofi
  • 150 g de telina
  • 150 g de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g de smantana lichida 32%
  • Sare / piper alb
  • Ulei
  • Curry
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de usturoi:

Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete.

Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele sunt fierte, strecuram, NU aruncam zeama, blendam bine legumele dupa care strecuram si punem inapoi zeama treptat, saram si piperam cu piper alb daca nu este suficienta supa completam cu apa(sau fond de pui) si lasam sa fiarba.

Separat facem un liezon din 2 galbenusuri si smantana lichida mai groasa 50 de ml, amestecam bine si temperam luam 1-2 polonice de supa si punem in liezon amestecam bine si adaugam inapoi in oala mai lasam cateva minute si luam de pe foc.

Supa -crema trebuie sa fie un pic mai groasa pentru a se putea turna smantana lichida 32% si sa realizam model. Am decorat cu putin curry si o crenguta de marar.

Pofta buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 22:28

Foarte gustoasa si aromata

Sim0na 1

03.07.2012, 23:33

Trebuie sa fie tare buna!

nico15 1

06.07.2012, 18:22

Chiar a iesit ok.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de usturoi cu crutoane aromate