Tabouleh

de Criss in Vegan / Raw vegan, 27 Iul 2015 | 6438 vizualizari

 

Azi a fost foarte cald si n-am avut chef sa gatesc. E drept ca nici printesa mea nu m-a lasat pentru ca n-a dormit deloc toata ziua decat asa cate 5-10 minute. Astfel ca am facut doar o salata arabeasca, mai precis libaneza, numita tabouleh si un sorbet de piersici. Baza acestei salate e patrunjelul verde si ar fi trebuit sa pun chiar mai mult dar sincera sa fiu nu prea imi place gustul. Pana acum l-am folosit doar in cantitati mici, la diferite ciorbe sau mancaruri dar niciodata n-am mancat salata de patrunjel verde. Stiu ca e foarte sanatos si contine vitamina C dar...In fine, asa sa zicem ca merge dar probabil trebuia sa-l toc fin de tot sa nu-i simt atat de tare gustul in timp ce mestecam la frunze. :P

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca bulgur (am folosit o cescuta de cafea obisnuita)
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • cateva frunzulite de menta
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh:

Bulgurul se pune la inmuiat intr-un vas in care adaugam 3 cescute de apa. Dupa o jumatate de ora se scurge surplusul de apa si bulgurul va fi numai bun de pus in salata. Ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul, rosiile se taie cubulete, se amesteca toate intr-un bol, se adauga sare dupa gust, sucul de la o jumatate de lamaie si 2-3 linguri ulei de masline. Se pune salata in frigider o jumatate de ora dupa care se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat