Taci si inghite, varianta rapida

de laura_n in Mancare copii, 29 Sep 2018 | 7330 vizualizari

 

Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :)))
Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :)))
Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))
 

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 gr branza rasa pt paste
  • sare
  • condimente dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite, varianta rapida:

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.

Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.

Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.

Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.

Se pregateste un vas termorezistent.

Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.

In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!

O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!

 

TIPS-URI

1

ideal ar fi sa o serviti asa calda, mozzarella aceea va fi topita si va da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite, varianta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite