Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

de mirela0911 in Paste, 26 Noi 2018 | 6829 vizualizari

 

Este un preparat gustos si satios! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 50 g sunca
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 20 ml ulei
  • 200 ml smantana pt gatit
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper macinat
  • Nucsoara macinata
  • 80 g cascavea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci in sos alb:

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara 1/2 lgt sare si se amesteca. Ciupercile isi vor lasa apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora aproape toata apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Se adauga peste ciuperci si se lasa sa sa caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa. 

Se adauga smantana, se amesteca bine, apoi se adauga condimentele dupa gust (sare, piper, nucsoara). Se pune 1 lg de cascavea data pe razatoare si se amesteca totul bine.

Intre timp, se pun si pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se scurg, se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine apoi se pun in cratita peste sos. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga restul de cascavea rasa si se mai amesteca putin.

Se servesc imediat! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara doar cu ciuperci.

2

Cand ciupercile se calesc, se adauga putina sare pt a-si lasa apa si se lasa pana scade!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste de casa, cu hribi si bacon