Tagliatelle cu pui si busuioc

de mihaelar63 in Paste, 10 Noi 2018 | 3505 vizualizari

 

 Rar mai prepar paste. Daca este sambata ...sunt paste, macar o data pe luna.
Reteta s-a conturat pe parcurs in functie de ingredientele disponibile. Un pliculet cu condimente uscate italienesti pentru paste, o bucatica de branza grasa framantata, de vaca, piept de pui de casa ...si busuiocul din geam :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr tagliatelle cu ou
  • 300 piept pui - de casa
  • 200 gr rosii cherry -din gradiana si congelate intregi
  • 200 gr branza grasa framantata de vacuta
  • 3 linguri ulei infuzat cu rozmarin si busuioc -productie proprie
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri condimente uscate italienesti pentru paste -oregano, rozmarin, busuioc, piper, masline si hribi uscati
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si busuioc:

  1. Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda.
  2. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj.
  3. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza usor intr-o tigaie.
  4. Cand pieptul de pui a inceput sa se albeasca, semn ca este patruns, se adauga usturoiul  tocat si rosiile cherry.
  5. Se lasa sa se soteze impreuna 10 minute.
  6. Clatiti pastele cu apa rece si le scurgeti de apa.
  7. Adaugati condimentele si pastele si branza rupata bucatele, piperati. 
  8. Amestecati pe foc pana branza se topeste si se formeaza un sos catifelat.
  9. Gustati si condimentati / sarati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati frunze de busuioc proaspat.

            Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fundite cu nuca