Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

de paprikaandcinnamon in Paste, 24 Oct 2015 | 1863 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

 

INGREDIENTE

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri:

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.

Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.

Tocam ciupercile nu foarte marunt.

Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.

Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.

Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.

Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.

Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu avocado