Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana

de mirela0911 in Paste, 24 Feb 2019 | 11678 vizualizari

 

Poate fi un pranz sau o cina gustoasa si satioasa, pofta sa fie! 
Se prepara repede si la fel de repede dispare din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 150 g sunculita taraneasca
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lg de parmezan ras
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt nucsoara
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.

Ceapa se taie marunt. Se pune uleiul intr-o cratita si cand se incinge, se pune ceapa la calit.

Sunculita se taie in cubulete si se pune apoi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca impreuna pana incepe sa prinda putina culoare. Se toarna smantana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza totul si se adauga parmezanul. Daca mai este nevoie, se mai condimenteaza. Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc

Se servesc imediat cu fulgi de chilli presarati deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu cascaval presarat deasupra sau parmezan.

2

Se poate inlocui sunculita taraneasca cu kaizer sau orice altceva preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste colorate