Tagliatelle mare e monte

de Ksenya in Paste, 19 Aug 2019 | 3713 vizualizari

 

Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele ,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.
Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g (o caserola) paste tagliatelle proaspete sau de care aveti
  • 250 g cocktail fructe de mare (midii,inele calamar,creveti )
  • 200 g ciuperci eu am avut galbiori de padure spalate si scurse bine de apa
  • 1-2 catei usturoi tocat
  • 5-6 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri smantana vegetala pentru gatit
  • 2 linguri rase patrunjel verde tocat marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle mare e monte:

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.

Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline

Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.

Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.

Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.

Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.

 

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert

2

Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste.

3

Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle mare e monte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval