Tagliatelle quatro formaggi

de simona119 in Paste, 7 Feb 2012 | 15394 vizualizari

 

Aseara am avut pofta de paste cu 4 feluri de branza, asa ca am scos ce era prin frigider, am dat o fuga la magazin, si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 250g tagliatelle (de obicei se folosesc Penne, insa eu nu am avut ;))
  • 250ml smantana lichida
  • 100g Mozzarela Gourmet
  • 100g Camembert sau Brie
  • 100g Gorgonzola (blue cheese)
  • 3 triunghiuri de branza topita
  • parmezan ras
  • 1 lingurita de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle quatro formaggi:

Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor: Camembert, Gorgonzola, Mozzarela Gourmet, si branza topita (eu am folosit Apetito, pentru ca are o textura mai moale si este foarte cremoasa), si amestecati pana ce acestea se topesc. Asezonati sosul cu sare si piper. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie peste sos, amestecand continuu. Opriti focul si lasati pastele in sos pentru cateva minute pentru a se imbiba bine.

Se servesc calde, cu parmezan ras din belsug.

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul sa iasa bun, garantat, folositi branzeturi de buna calitate cu texturi moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ragu alla Bolognese con tagliatelle