Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

de RuxyRux in Paste, 26 Mar 2011 | 6490 vizualizari

 

O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • O cutie de taglierini
  • 2 piepti mari de pui
  • 1 mana de busuioc
  • o lingurita de oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin italian Chianti
  • 1/4 pahar ulei masline
  • 1/2 cutie pasata Cirio
  • 1 cutie polpa Cirio
  • sare
  • piper alb dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc:

Modul de preparare este unul destul de simplu.

Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.

Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.

Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.

Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.

Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.

Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.

Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.

Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.

Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos.  Decoram cu busuioc. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor