Taietei chinezesti cu creveti

de Sylvia in Fructe de mare, 1 Aug 2011 | 16320 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Bucataras :) caruia ii place mancarea chinezeasca si crevetii : La multi ani !!! La multi ani si lui Matei , super ca va aniversati in aceasi zi !

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 portii de :
  • 200 grame de creveti proaspeti decorticati,
  • 10 cm de praz taiat fasii subiri,
  • o mana de fasole verde plata,
  • cateva ciuperci ( eu am pus negre chinezesti, folositi de care aveti la indemana ),
  • o lingura de ulei de masline,
  • optional un fir de ulei de susan,
  • sos soia,
  • ghimbir pudra sau ras,
  • pasta de ardei iute,
  • 2 role mici de taietei chinezesti fierti conform indicatiilor de pe pachet.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu creveti:

Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul.

Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa in care au fost puse la rehidratare) si un fir de apa si pasta de ardei iute in functie de gust. Le lasam la foc mic pret de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce sunt facute dar legumele fasolea ramasa totusi putin crocanta adaugam taieteii fierti in prealabil . Se amesteca bine cu o spatula pana la omogenizarea completa si se mai adauga sos de soia si ghimbir dupa gust. Eu am mai strecurat si un fir de ulei de susan.

Sunt execelenti atat calzi cat si reci, e una din mancarurile mele preferate indiferent de combinatie si ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ionela2682 1

06.08.2011, 14:45

Mitinita 1

07.08.2011, 10:23

daca ai sti ce imi place mie sa gatesc astfel de taitei,ca de altfel mancare chinezeasca...am inlocuit taiteii cu spaghetti si a fost ok

Sylvia 1

07.08.2011, 15:39

Multumesc de aprecieri, ma bucur ca va place reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare