Tarta Brownie cu frisca si capsuni

de hashul in Prajituri, 6 Mai 2013 | 4600 vizualizari

 

Delicioasa!!!! Crocanta pe deasupra si moale in interior!!!
Incercati-o pentru ca e un desert foarte rapid si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Faina - 80 de gr
  • praf de copt - 1/2 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra (85% am folosit eu) - 80 de gr(o ciocolata intreaga)
  • unt - 80 gr
  • zahar tos - 200 gr
  • oua - 2 buc batute usor
  • esenta vanilie - o lingurita
  • frisca lichida - 100 ml sau toata cutia , cum doriti
  • Pentru ornat :
  • eu am folosit capsuni proaspete
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Brownie cu frisca si capsuni:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si praful de sare si i-l punem deoparte.

Intr-o oala punem ciocolata si untul la topit si amestecam continuu. Dupa ce s-au topit luam de pe foc si punem pe rand zaharul, oual batute usor, esenta de vanilie iar la sfarsit amestecul de faina, amestecand usor pana la omogenizare.

Ungem cu unt o forma de tarta de 23-24 cm diametru si turnam in ea compozitia.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (160-170 de grade) pentru 20-25 de min.

O lasam sa se raceasca si apoi se poate servi ornat cu frisca si fructe proaspete. Eu am folosit capsuni.

Trebuie sa fie crocanta deasupra iar in mijloc sa fie moale sa se topeasca in gura :)). Hmmm .... delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu zmeura proaspata, fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Brownie cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MonaMimi 1

06.05.2013, 20:49

Rocsi 1

06.05.2013, 21:11

Super delicios

hashul 1

07.05.2013, 15:07

eu nu am reusit sa ma abtin pana in ziua de Pasti...si am topit jumatate inainte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si bezea