Tarta cu branza si bezea

de Lau in Prajituri, 15 Iul 2013 | 3527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 5-6 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri de lapte
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • zeama de lamaie
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si bezea:

Blatul-intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Crema-intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam,smantana, laptele si branza. Amestecam si la final adaugam plicul de budinca si zeama de lamaie,

Asamblarea-blatul il intindem intr-o foaie rotunda (cat este tava) si adaugam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Intepam blatul cu o furculita, adaugam crema de branza si dam la cuptor cca 20 minute pana se intareste crema

Bezea-mixam albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat, zeama de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si s-a format o spuma densa care nu curge de pe lingura

Scoatem tava de la cuptor si adaugam bezeaua,dam la cuptor pana ce bezeaua devine aurie,oprim cuptorul si lasam sa se raceasca in cuptor,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea