Tarta cu capsuni

de Lavinia in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 9767 vizualizari

 

O tarta foarte delicioasa!Asta ca sa vedeti ca pot trai o clipa si fara ciocolata:)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua medii
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 4 linguri ulei

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 60 g amidon

In plus:

  • 250 g capsuni
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 1 banana mica(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pentru blat mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine pana se topeste zaharul.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri.

La final adaugati cate 1 lingura de faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetati o tava de tarta cu unt si faina si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana se desprinde usor de peretii tavi.(testul scobitorii)

Pentru crema puneti laptele la fiert cu semintele de vanilie.

Separat frecati galbenusurile cu zahar ,apoi adaugati amidonul,laptele fierbinte si puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa ca o budinca.

La final adaugati zaharul vanilat si lasati crema sa se racoreasca putin.

Adaugati crema peste blatul racit complet.

Taiati capsunile felii si le adaugati peste tarta,optional puteti adauga si cateva felii de banana.

Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si adaugati peste fructe.

Dati tarta la rece pentru 2-3 ore apoi o serviti cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune