Tarta cu crema de vanilie si banane

de T I M E A in Prajituri, 7 Noi 2014 | 42811 vizualizari

 

Din nou o tarta! DA! Dar de data aceasta una foarte cremoasa, cu muuuulta crema de vanilie intr-o crusta crocanta si un toping de banane si cicocolata. Perfecta o definesc eu si ca de obicei va invit sa o incercati ca sa va convingeti singuri

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 65 gr unt
  • 60 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 240 gr faina alba
  • putin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 banane
  • Sos de ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si banane:

Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.

Crusta de tarta o scoatem apoi pe un platou.

Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele,  amestecand cu telul. Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.

Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.

Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci.

Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam. 

Turnam crema in crusta si nivelam.

Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie. 

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane.

Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate