Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Brindusa in Prajituri, 11 Iun 2013 | 6573 vizualizari

 

O tarta de sezon, cu crema clasica de vanilie si multe capsuni parfumate

 

INGREDIENTE

  • pentru coja de tarta
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 300 g faina
  • 2-3 linguri de apa rece
  • pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 30 g amidon de porumb
  • 30 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.

Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si  pastaia.

Crema: dizolva jumatate din zahar impreuna cu pastaia de vanilie in lapte, pe foc.  Pune galbenusurile intr-un castron metalic sau din portelan si amesteca-le cu un tel. Adauga restul de zahar si amidonul. Bate cu telul, pana cand amestecul e omogenizat bine. Toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul pentru ca sa nu se branzeasca crema.

Pune crema inapoi in cratita si pune-o pe foc mic, amestecand constant. Cand crema a fiert cam un minut si s-a intarit, se ia de pe foc si se adauga untul si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine. Crema se lasa la racit si, ca sa nu prinda pojghita, se acopera chiar deasupra ei cu folie de plastic.

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si coace inca 15 minute, pana se aureste putin. Raceste coaja de tarta.

Toarna crema de vanilie in coaja de tarta si orneaza cu felii de zmeura. 

Lasa tarta la racit cateva ore inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu capsuni