Tarta cu dovlecei

de cocuta2607 in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2014 | 2332 vizualizari

 

Tarta cu dovlecei si sunculita afumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • – 225 gr. faina
  • – 1 ou
  • – 100 gr unt
  • – 1 varf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • – 500 gr. dovlecei
  • – 200 gr. sana
  • – 300 gr. sunculita
  • – 2 oua
  • – 1 ardei capia
  • – condimente
  • – 150 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.

Se bat ouale impreuna cu cascavalul ras, se adauga si sana, apoi se toarna peste dovlecei. Se adauga si condimentele, se amesteca bine si se lasa putin la frigider.

Intre timp se intinde o foaie din aluatul fraged, se pune in forma de tarta, se inteapa putin si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se pune umplutura si se mai lasa in cuptor cca 30 minute.

Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se taie si se serveste rece.

La aceasta reteta se poate folosi carne de pui sau altceva, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:27

Draga Andreea, aluatul se face asa: se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat nu foarte tare, dar care nu se lipeste de maini; se framanta cca 10 minute

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:28

Multumesc pentru aprecieri!

Adele 1

14.09.2014, 13:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute