Tarta cu fructe de padure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele ingrediente: Pentru blat:

  • 500 gr făină albă de grâu
  • linguriţă cu bicarbonat
  • 25 gr drojdie uscată
  • 50 gr unt sărat
  • Două ouă mari
  • 2 linguri cu zahăr
  • 50 ml apă rece

Pentru umplut:

  • 100 gr fructe de pădure (proaspete sau congelate): affine, coacăze, mure şi zmeură
  • 100 gr fructe cocktail: ananas, piersici, struguri albi
  • 2 linguri (pline) cu brânză proaspăţă de vaci
  • 2 linguri cu smântână
  • 100 gr iaurt cremos
  • 1 ou mare

Pentru uns:

  • 20 ml apă
  • O lingură cu miere de albine
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure:

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.

Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios.

Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Opţional se poate păstra o bucată de aluat pentru a fi întinsă deasupra în fâşii sau decupată, după preferinţe)

Peste aceasta se pun fructele , iar deasupra lor se adaugă brânza proaspată amestecată cu oul, iaurtul şi smântăna. Se întind apoi fâşii de aluat, împletite ori suprapuse, ce se ung cu un sirop din apa şi miere de albine.

Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 50-60 de minute.

După răcire se poate presăra zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure