Tarta cu mere

de monicamarton in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 3247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de faina;
  • 100 grame de unt sau untura;
  • 1 ou; · o lingura de apa;
  • o lingura de zahar brut
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de scortisoara macinata;
  • 1 kilogram de mere
  • 250 grame de zahar

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara  si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura.

Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia la rece, in frigider. Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa.

O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat. Încingeţi cuptorul la 200 de grade. Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale.

O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra  asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat. Lasati tarta la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita.   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)