Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 5707 vizualizari

 

Maine, prietena mea draga, Ana (http://www.bucataras.ro/ana/), implineste o frumoasa varsta. Ii doresc tot binele din lume ! La multi ani! Desi am concluzionat de nenumarate ori ca retetele simple sunt cele mai grozave (nici nu te retin mult :)) ) si ies si fain, ma incapatzanez sa stau cate juma' de zi in bucatarie si sa o umplu de vase murdare :)).
Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios!
Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma' de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala.
C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate.
La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu' voia tarta cu mure.
Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie :D :))
Asa ca la 9 juma' eu bagam blatul in cuptor.
Un blat de pandispan , subtire, mure dulci innecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2/3 cana faina
  • o lingurita unt topit si racit
  • un varf cutit sare

Sirop de mure

  • 100 GR apa
  • 100 gr zahar
  • 400 gr mure
  • 1/3 lingurita scortisoara

Frisca

  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana
  • o lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure- La multi ani, Ana!:

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.

Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)

Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inghegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.

Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.

Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati. Obtineti o simpla dar extreeeem de delicioasa tarta cu mure.

Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure- La multi ani, Ana!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Sylvia 1

17.08.2011, 20:03

superb arata !!! vreau si eu o tarta cat de simpla se poate

gaby_duceag 1

17.08.2011, 20:07

cris, anca, silvia, multumesc
Silvia, pe cand ?

Bya Ralu 1

06.08.2012, 18:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni