Tarta cu nuci si magiun de prune

de Ksenya in Prajituri, 7 Dec 2014 | 5106 vizualizari

 

M-am tot gandit demult sa incerc combinatia asta ,iata ca i-a venit sorocul. A iesit o tarta rapida , parfumata si buuuna! Eu zic sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 150 grame unt rece
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar sau 150 g daca magiunul e cu zahar
  • 1 varf cuti sare
  • pentru umplutura
  • un borcan magiun prune fara zahar (eu am facut fara zahar)
  • 300 g nuci macinate mediu
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si magiun de prune:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.

Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.

Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de tarta ,intindem umplutura pe toata suprafata.Din coca ramasa pregatim grilajul. Montam peste umplutura ca in imagine si dam la cuptor pentru 30 min. Scoatem tarta  din cuptor si lasam sa raceasca ,pudram cu zahar pudra.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca magiunul este fara zahar ,atunci adaugati mai mult zahar in coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo