Tarta cu pere "Bourdaloue"

de Catalina L in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 2616 vizualizari

 

Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata în secolul al XIX-lea de către un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/tarta-cu-pere-bourdaloue.htm

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g de făină
  • 125 g de unt la temperatura camerei
  • 25g de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 5 cl de apă
Pentru crema de migdale:
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 100g de zahăr
  • 100 g de pudră migdale măcinate
  • 2 oua
  • 2 linguri de rom
Pentru pere:
  • 4-5 pere
  • 150 g de zahăr
  • vanilie
Pentru decor:
  • 20 g migdale feliate
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere "Bourdaloue":

Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. 

Se prepară aluatul: Punem faina in fantana intr-un castron, se adaugă sarea, gălbenușul de ou, apa si untul moale.Se amestecă ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Se prepară crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, pudra de migdale și romul. 

 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. 

Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.

Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele.

 

Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.

Se prepară napajul- jeleul. 

Se scoate placinta din cuptor și se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.

Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.

Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere "Bourdaloue"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:58

Buna!

CameliaR 1

04.04.2016, 15:12

Arata minunat!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:26

numai bunatati ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata, branza si stafide