Tarta cu piersici

de diaconta in Dulciuri, 15 Aug 2016 | 7738 vizualizari

 

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă.
Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi  pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase.
 
Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe.Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit

Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.

Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.

Am pus apoi untul rece taiat cubulete.

Am  amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune deoarece untul nu trebuie sa se topeasca,riscam ca aluatul sa devina unsuros.

Daca coca obtinuta este prea uscata,puteti sa adaugati putina apa rece.La mine  a fost suficient oul.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.

Am scos sâmburii piersicilor,le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.

Dupa ce acestea au lasat sirop,am mai adugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote,cât sa se înmoaie fructele.5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.

Am avut piersici foarte coapte,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.

Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pentru tarta.28 cm a avut diametrul tava mea.

Am uns tava cu unt.

Am scos aluatul de la frigider.Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra,din restul aluatului am întins o foaie,destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii  formei în care am copt.

Am înţepat din loc în loc cu o furculita,apoi am copt 15 minute la 180 de grade.

Dupa acest timp,am scos tava,am asezat jeleul,piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.

Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios,dar exact cum mi-am dorit sa fie.

La noi nu a rezistat prea mult .

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si crema de branza