Tarta cu prune

de ionela2682 in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 8663 vizualizari

 

Provocarea lunii August , gazduita de Gabytza, m-a inspirat in prepararea acestei tarte ce are ca principal element ;PRUNA!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • tava de tarta 26 cm 
  • 3oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • sare

Budinca de vanilie:

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Decor

  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prepararea blatului pentru tarta

-peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet

-galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea

- adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia

-turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu faina

-coacem pana se rumeneste putin ,dar trece testul scobitorii.

Budinca o vom prepara dupa reteta de AICI

-turnam budinca peste blatul racit -decoram cu prune feliate iar deasupra ungem cu TortJelle incolor.

-dam la rece pana se intareste complet budinca.

Recomand din suflet aceasta tarta cu prune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de branza cu visine